mandag 17. september 2012

Gode minner

er verdt å ta med seg,


hvertfall når man kommer over slike skatter!

Jeg har vært på skattejakt igjen, og i en lokal bruktbutikk fant jeg denne matboksen. 
Falt helt pladask, selv om det er feil farge, skulle vært grønn, akkurat som i barndommen. 
Men, som de sier ved sydligere breddegrader: "same, same, but little different".
Jeg "falt" over den idet butikken skulle stenge, og fikk den for den nette sum av 100 kroner. 
Denne vekket mange gode minner fra barndommens mange bilferier. Da var matboksen alltid med. Det hendte til og med at vi hadde søndagsbiltur, og da var det jo så koselig om besteforeldrene også kunne være med. Så da satt vi der da, seks, syv kanskje åtte mennesker i en bitte liten bil, men koselig var det! Fordi jeg var yngst, fikk jeg alltid plassen på fanget til mormor. Jeg satt nok bedre enn henne :)
Sikring i bil var et ukjent begrep den gangen.
Vi fant et fint sted der vi kunne raste, og så var det fram med kaffe på termos, saft i flaske og matboksen så klart! Og matboksen var full av deilige smørbrød, og i flere etasjer. Og ikke med mellomleggspapir nei, det følger med etasjeskillere av metall må vite. Genialt egentlig!

Boksen har fått plass på kjøkkenet så jeg kan se den hver dag, og jeg lurer på om vi rett og slett må reise på en søndagsbiltur vi også snart :)


Settet med et lite fat, fløtemugge og smørskål måtte jeg bare ta med selv om lokket til smørskåla var borte. Det er fra Figgjo, turi-design og heter Clupea. Det er bare så utrolig fint! Det står framme på kjøkkenet, og brukes hvis anledningen byr seg. Veldig fine farger som passer godt til matboksen :)
Kanskje dette også skal få være med på søndagsbilturen? Med en koselig duk til....
Dette er ikke et bruktfunn, den hang på kjøkkenet i barndomshjemmet, og var nå stuet bort i et skap. Et så flott "klenodie" med må jo bare fram tenkte jeg. Så nå henger det på kjøkkenet mitt. Fatet er fra Figgjo, med det klingende navnet "Norge". Handpainted silkscreen står det bak på fatet, ja fint skal det være :)

Ja, gode minner er virkelig verdt å ta med seg!

Ha en riktig god uke til dere alle :)

4 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg lyst til å dra på biltur, jeg. Dette var virkelig gullfunn:-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for koselig kommentar og velkommen til bloggen min!

  Flotte skatter du har funnet deg.. Litt vittig, for før jeg skulle på loppemarked i helgen, fikk jeg sms fra en venninne som ba meg om å se etter dette serviset for henne. Hadde aldri hørt om det før og nå dukker det opp 2 ganger på kort tid.. Flott er det i hvert fall, herlige farger!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Takk for i går, Therese, hyggelig som alltid!! Lo litt for meg sjøl når jeg tenkte på kommentaren til Elisabeth, og når jeg så på bildene dine nå skjønner jeg hva hun mener ;-)) Matboksen var bare kjempefin, og artig at du delte minnene rundt den. Ha en fin dag!!! Klem Sissel

  SvarSlett
 4. Kjempefine ting du fikk kjøpt! Matboksen var jo bare helt knallfin, og Figgjo ting er så flotte!
  Klem Lisa

  SvarSlett